Válasszuk a száraz kutyatápot kis kedvencünknek!

Biztos megoldás: Száraz kutyatáp!

Valljuk be a kezdő kutyatartók szinte mindig nagy dilemmába kerülnek, hogy mit adjanak a kis kedvencüknek enni. A felmerült dilemmában pedig a legtöbb esetben egyáltalán nem segít az, ha száz -féle weboldalt végig böngészünk és minimum 50 különböző választ találunk. Majd utána kétségbe esetten rohanunk az ismerőseinkhez, akiknek szintén van kutyájuk és természetesen ők is egy teljesen más variációt mondanak. Nagyon idegesítő és frusztráló helyzet tud ez lenni és mi ott állunk az információk tömkelege miatt teljesen összezavarodva, hogy mégis mit adjunk a kutyánknak? A válasz pedig a száraz kutyatáp! Ez totál biztos megoldás, amelyet egésze biztosan nem ártunk a jószágnak és nagyon nagy valószínűséggel még ő is imádni fogja!

Miértelőnyös a száraz kutyatáp kis kedvencünk emésztésére?

Ezek az eledelek miután kifejezetten a kutyus igényei szerint lettek összerakva, egészen biztosan, hogy számukra egészségesek és megfelelően vitaminban gazdagok. Sokan úgy gondolják, hogy a kutyának mindegy mit eszik. Oda adják neki a vacsora maradékát, főzésközben dobnak neki valami nyerset, szinte konyhamalacként tartják számon. Ez nagyon veszélyes és felelőtlen magatartás, ugyanis a kutya gyomra is érzékeny, nem arra van kitalálva, hogy mint egy porszívó mindent magába szívjon, ami maradék vagy éppen nincs rá szükségünk. A másik alternatíva, ami azért az előző esetnél egy kicsit jobb helyzet, hogy a gazdi a kutyáján kíván spórolni és tulajdonképpen a legolcsóbb és minőségtelenebb kutyatápokat veszi meg az állatnak. Ezek megint csak veszélyese és nem is igazán éri meg ez az opció, ugyanis amit is megspórol a gazdi azt az állatorvosnál majd el is költheti, ugyanis az olcsó, minőségtelen kutyatápok olyan adalék anyagokat tartalmaznak, melyek hosszútávon nagyon nem használnak a kutyus szervezetének. Így könnyebben megbetegszik, ne adj, isten elpusztul.

Nagyon fontos minőségi kutyatápot választani a kis kedvencünknek, ha már úgy döntöttünk, hogy kutyát tartunk, akkor tartsuk azt felelősséggel és valljuk be egy házi állat nem csupán örömmel jár, hanem nehéz percekkel és jelentős anyagi vonzattal is. De ezzel tisztában kell lennünk már azelőtt, mikor is gazdikká válunk.

Miért jó döntés a száraz kutyatáp?

A jó minőségű száraz kutyatápok garanciák arra, hogy a kutyus egészségesen tudjon fejlődni és a szervezete fejlődéséhez szükséges és annak megfelelő tápanyagokhoz jusson. A száraz kutyatápok széles íz választéka, pedig a kutyusok ízlés világának is kedvez. Így olyan összetevőkből álló eledelt tudunk választani, amit imádni fog a kutyusunk.

 Sokan esküsznek a kutya konzervekre is, ha az eledelekről beszélünk. Természetesen ebben a kategóriában is vannak egészen prémium verziók, amiknek a minősége nyilván vitathatatlan, de mégsem gondolnám, hogy ez lenne a legideálisabb tápanyag a házi kedvencek számára. A száraz kutyatáp tárolása egyrészt könnyebb, másrészt higiénikusabb és nem utolsósorban a szavatossági ideje is jóval hosszabb, mint a konzervnek. Továbbá ami nagyon fontos szempont, hogy a száraz kutyatáp egészséges a kutyus fogainak és a széklete is szilárdabb lesz a fogyasztása után, ami nekünk, gazdiknak is nagyon kedvező, hiszen sokkal könnyebb összeszedni, valamint olcsóbb is, mint a konzerv. Megint csak fontos szempont lehet az, hogy ha a kutyusunk hajlamos a hízásra, akkor feltétlen száraz kutyatápot adjunk neki. Természetesen idősebb illetve kölyökkutyák esetében nehézkes lehet a száraz kutyatáp elfogyasztása, viszont erre az eshetőségre is adódik egy alternatíva, ugyanis levessel vagy vízzel esetleg tejpótló tápszerrel fel lehet hígítani, így könnyen fogyaszthatóvá téve a kis kutya eledelét.

A száraz kutyatápok olyan összetevőket tartalmaznak, melyek nem csak hogy táplálják a házi kedvencünket, hanem egészsége, fejlődése és emésztése szempontjából is hatalmas szerepet játszik. Olyannyira dús egészséges összetevőkben, hogy egészséges állat esetében nem is szükséges semmiféle vitaminpótlás.

Akit bővebben érdekelnének, minőségi száraz kutyatápok az látogasson el a https://www.petet.hu/termekek/KUTYA-KUTYATAP-KUTYAELEDEL_Szaraz_kutyatap-13 weboldalára, ahol minőségi kutyatápok hatalmas választéka várja az érdeklődőket. Bármilyen ízlés világgal is rendelkezik a kutyánk a Petnet weboldalán egészen biztosan megtaláljuk a számára legideálisabb választást!

A száraz kutyatáp miért is éri meg?

Úgy gondolom kutyusunk egészsége legalább olyan fontos, mint a sajátunk, ha pedig magunknak sem az olcsó minőségtelen ételeket vesszük meg, akkor mennyivel inkább a kis kedvencünknek, aki minden nap boldoggá tesz minket. Ha vállaltunk kutyát legyünk felelősségteljes kutyatartók és adjuk meg a kutyusunknak azt, ami számára a legjobb! Hisz megérdemli! Mi pedig minden bizonnyal élvezni fogjuk az energikus, egészséges kutyánk társaságát. A kutyák vidámsága, vitalitása tudvalevőleg ragadós, így az ő jókedvével a sajátunkat is kifejezetten javítani fogjuk! Erről az odafigyelésről kiváltképp elmondható, hogy százszorosan kapjuk majd vissza.