Simon gyümölcs a természetesség jegyében

Miben különbözik a Simon gyümölcs a többi gyümölcstől?

A Simon gyümölcs vállalkozás egy családi gazdaság, mely 1992-ben alakult meg és azóta is töretlenül fejlődik. Kezdetben mindössze 20 hektáros gyümölcsössel indították a vállalkozásukat, mely napjainkra már egészen komoly profillal rendelkezik. Mindig is fő céljuk volt a fenntarthatóság, a modern és a tradíció tökéletes ötvözte ezeknek a fundamentumok mentén alapították meg cégüket és működnek máig is. A gyümölcsöket a Hatvan melletti Sas-telken humuszos homoktalajon termesztik. Rendkívül szimpatikus hozzáállás, hogy bármikor szívesen fogadják azokat a látogatókat, akiket esetleg érdekelne az, hogy hogyan is zajlik, az munka ezen az elken, és hogyan készülnek a finomabbnál finomabb prémium gyümölcslevek.

A Simon gyümölcs prémium gyümölcslevei

A vállalkozás fő profilja a prémium minőségű gyümölcslé, melynek készítése során nem használnak fel semmilyenfajta sűrítmény vagy adalékanyagot az ital kizárólag friss gyümölcsökből készül. Hidegen préselő eljárásuk során semmiféle vegyszer nem kerül a gyümölcslébe, mivel mechanikus módon nyerik ki a frissen termesztett gyümölcs édes zamatát. Ezek a professzionális úton elkészített italok rendkívül gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban. Így tulajdonképpen egy vitamin bombát kapunk kézhez egy Simon gyümölcslé megvásárolásakor és akár napi egy pohár ital hozzájárul ahhoz, hogy napi vitaminszükségletünket szinten tartsuk. Ne felejtsük el azt sem megemlíteni, hogy egészséges emésztésünk érdekében rendkívüli fontos a rostos levek fogyasztás illetve amennyiben diétázunk, nem csupán nagyon egészséges megoldás lehet egy Simon gyümölcslé választása, hanem az éhség érzetünket is jelentősen csökkenthetjük vele. Illetve vércukorszint problémák esetén is nagyon hasznos választás lehet,

A Simon gyümölcs a fenntarthatóság jegyében

Miután alapelveik során is megfogalmazták a fenntarthatóságot, mint az egyik legerőteljesebb célkitűzésüket. Ez számukra a mindenapi munka folyamatában a legfontosabb alapelv. Éppen ezért mikro fejes veszteség nélküli öntözőrendszert alkalmaznak illetve poszméhek segítségével polinátor programot használnak, amely Magyarországon abszolút egyedülálló. Továbbá a gyümölcsfák virágzási szezon idején kívül, egész évben egy virágzó több hektáros növénytakaró áll a szorgos méhecskék rendelkezésére. Fontosnak tartom kiemelni, hogy a gyönyörűen karban tartott gazdaság területein belül több száz madár talál otthonra, mivel a vállalkozás egyfajta madárprogram keretében olyan ritka fajok létével dicsekedhet, mint a kék vércse vagy a barna rétihéja.

A Simon gyümölcs környezettudatossága

Mint már említettem a fenntarthatóság és a környezettudatosság témakörében élen jár a Simon gyümölcs berendezkedése. Nem csupán rendkívül fenntarthatóan működnek, de a környezettudatosságra is nagyon ügyelnek. Példának okáért a fentiekben említett öntözőrendszerük egy teljes év során több millió liter vizet képes megspórolni, míg a hagyományos öntöző rendszerek komoly mértékekben pazarolják a vizet a nem megfelelő rendszerük működtetésével. Továbbá megint csak kardinális kérdés, hogy nap elemrendszerrel működnek illetve alacsony fogyasztású Led izzós rendszert használnak a világítás technikához. Ezáltal jelentős mennyiségű áramot megspórolva.

A gazdaság egyébként kiváltképpen figyel arra, hogy amellett, hogy a legmodernebb megoldásokat használják, figyelembe vegyék, hogy ezek közül melyek a leggazdaságosabb és leginkább környezettudatosabb megoldások. Az egyik számomra legérdekesebb módszerük a levélanalízis volt, mely során egészen pontosan meg tudják mondani, hogy a gyümölcsfáknak milyen tápanyagra van szüksége annak érdekében, hogy arról a világ legzamatosabb és ízletesebb gyümölcsét nyerjék. Elképesztő technológiákkal dolgoznak és mindezt annyira tudatosan téve, hogy az egészen lenyűgöző

A Simon gyümölcs, akár egy nagy család

Számomra talán mind közül az volt a leginkább megragadó, ahogyan az ott dolgozók egymás irányába kommunikáltak. Miután a Simon gyümölcs gazdasága 100% saját tulajdonú vállalkozás, így a tulajdonosok az ott dolgozókat szinte családtagnak tekintik. Az egész gazdaság működése azt sugallja, hogy hirtelen egy szerető családi közegbe került az ember. Úgy tartják, hogy azzal, hogy törekednek a fenntarthatóságra és a tudatosságra egyfajta példát mutatnak a fiatalabb generációnak és értéket közvetítenek. Ezzel maximálisan egyetértek, az egész gazdaság értéket közvetít és nem csupán az ottani hangulattal, hanem azzal a minőségi termékkel, amit az asztalunkra raknak. Úgy gondolom, aki egyszer megkóstolja a Simon gyümölcsleveit, az azonnal érteni fogja mindazt, amit ők a munkájukkal képviselnek!