Mire jó az EMOS termosztatikus radiátorszelep?

Miért adtam az EMOS termosztatikus radiátorszelep vásárlására a fejem

Egy ideje megfigyeltem, hogy a gázszámla több, mint amire számítok. Persze, télen mindig megurgrik egy kicsit a mutató, de mivel az elmúlt időben igyekszünk odafigyelni egy kicsit jobban a kiadásainkra, ideje volt felkutatni az okát. Profi segítséget kértem, és hamar meg is találtuk a probléma gyökerét. Úgy tűnik, nem tudtuk megfelelően szabályozni a fűtést. Habár a szakértő szerint a gázfűtés még mindig sokkal gazdaságosabb, mint a fát használó megoldás, mégis szerettem volna egy keveset lefaragni a számlákból. Amikor megkérdeztem, mit tanácsol, az EMOS termosztatikus radiátorszelepet ajánlotta.

Mit tud az EMOS termosztatikus radiátorszelep?

Szabályozza a fűtést, ha röviden szeretnék fogalmazni. Azonban ez a kis műszer ennél sokkal többet tud, sokkal specifikusabban. Az EMOS termosztatikus radiátorszeleppel sikerült elérnem a célom: lefaragtunk a gázszámlából. Nem hiába, amíg nem volt megfelelő szabályozó rendszerünk, az idő nagy részében valahogy sehogy sem tűnt megfelelőnek a hőmérséklet a lakásban. Egyszer túl hideg volt, és extra takarót magam köré tekerve kellett a fél napot töltenem és úgy ellátni a háztartást, máskor meg az utcára engedtem ki a meleget, mert úgy éreztem megfulladok, olyan nyomott hőség van a lakásban. Még a zoknimat is le kellett vennem. Úgyhogy az EMOS termosztatikus radiátorszelep igazi megváltásként érkezett a lakásba. Eleinte én is szkeptikus voltam a hasznosságát illetően, de már az első használat után rájöttem, milyen jó is ez a kis eszköz. Őszintén, nem akartam ennyi pénzt csak úgy „látatlanban” kidobni esetleg az ablakon, de örülök, hogy végül kipróbáltam. Azóta az otthonunkban mindig kellemes hőmérséklet van, amelyet mi tudunk szabályozni.

Az EMOS termosztatikus radiátorszelep tíz különböző programot tartalmaz. Ez már önmagában nagy segítség, ha csak be szeretnénk saccolni, milyen hőmérséklet is lenne megfelelő az otthonunkba. Gondoljunk csak bele, mennyivel kényelmesebb ez, mint a kézi szabályozás. Mindig odamenni a kazánhoz, legyen az akármilyen messze a szobától. Mégis ki akarna az udvaron át is a kazánházba rohangálni a téli hidegben, karácsonykor, amikor egész nap a pizsamájában fekszik az ember a kanapé előtt? Csak azért, hogy átfagyjon két perc alatt is teljesen, és esetleg meg is fázzon még mellé. Ezért is nagyon hasznos az EMOS termosztatikus radiátorszelep. Hiszen könnyebb úgy megelőzni a kényelmetlen és elkerülhetetlennek gondolt megbetegedéseket, ha a hőmérsékletet a radiátorszeleppel tudjuk szabályozni. Nem kell kimennünk a hidegre, és mindig megfelelő és komfortos hőmérsékletben lehet részünk ezután. Már csak hóembert építeni és hógolyózni kell majd csak kitennünk a lábunkat az udvarra.

Ami még nagyon jó a részemre, hiszen éppen emiatt vettem az EMOS termosztatikus radiátorszelepet, hogy kifejezetten gazdaságosságra törekvő beállítás is megtalálható benne. Már az első néhány hétben meg is térült a radiátorszelep ára. Örülök, mert nem szokott nagy szerencsém lenni a technikai újításokkal, de ez most igazán más volt, ezután talán én is bátrabban próbálkozom majd, ha ilyen témáról van szó.

Hol vehetünk EMOS termosztatikus radiátorszelepet?

A legegyszerűbb itt megtalálni, én is innen rendeltem: https://ledguru.hu/emos-termosztatikus-radiatorszelep-t30-4375. Mindenkinek ajánlani tudom csak, a készülék hibátlan állapotban és gyorsan megérkezett, semmi gond nem volt vele, meg vagyok elégedve a termékkel.

Milyen egyéb funkciói vannak még az EMOS termosztatikus radiátorszelepnek?

A hőmérsékletet is méri. Így nem kell a hőmérő és a szelep között szaladgálnunk, ami szintén csak pozitívuma a készüléknek. Ráadásul ezt tizedfokos pontossággal teszi. A mi ősrégi hőmérőnk még a hőskálán felfutó csíkkal jelezte a hőmérsékletet, sosem tudtuk eldönteni, hogy éppen huszonkettő vagy huszonhárom fok volt a lakásban. Van benne fagyvédelmi funkció, illetve szünidőt is képes tartani. Érzékeli emellett azt is, ha kinyitjuk az ablakot, így még csak tovább növeli a gazdaságosságát, nekem arra már nem kell figyelnem, hogy szellőztetéskor még a fűtést is állítgassam. Ha már állítgatás, egyébként öt és harminc celcius fok között tudjuk beállítani a hőmérsékletet, ennél nagyobb skálára, azt hiszem, egyébként sem lehetne szükségünk, mindezt pedig fél fokos pontossággal tehetjük meg. Néha fél fok plusz is sokat számít, és nincs szükség még egy felet ráfűteni, főleg, hogyha spórol az ember az újévre.

Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom EMOS termosztatikus radiátorszelepet, nem fognak csalódni! Nekem sokat segített! Azt mondom, még úgyis megérte volna a vásárlás, ha nem spórolási célzattal szerettem volna megvenni, hanem csak a kényelmi szempont miatt. Szuper termék, amely valóban megbízható és az ember segítségére van a mindennapokban. A segítségével nem kell többé azon aggódnunk, hogy túl meleg lesz a lakásban vagy éppen a kezeink fognak fagyoskodni, miközben nyugodtan néznénk a tévét. Azért a forró csokiról nem kell lemondanunk, a kellemes hőmérsékletű szobában is ugyanolyan jól fog esni, mint amikor melegedni szeretnénk általa.