Ilyen a fotóstúdió bérlés a nyár közepén!

A fotóstúdió bérlés sokszor életeket is menthet!

… persze egy kis túlzással. Az ember azonban valóban egy forró pokolban érzi magát a nyári napokon, amikor valamiért semmi nem jön össze. Ilyenkor a szabad ég alatt dolgozni, de sokszor még zárt tereken is igencsak nehéz. Az embernek romlik a koncentrációs képessége, hamar kifárad, és így nem lehet igényes és sokszor megerőltető munkát végezni. Itt jön a képbe a fotóstúdió bérlés, ami a fotósok számára egy remek megoldás. Persze nem csak a nyári hőségben jó döntés a stúdió bérlése, azonban ezen a meleg nyári napon gépelve ez a legfőbb oka annak, hogy az ember ne akarjon a szabadban dolgozni, ha csak nem tartanak fegyvert a halántékához.

fotóstúdió bérlés1_3

A fotóstúdió bérlés előnyei

Komolyra fordítva a szót, a fotóstúdió bérlés számos előnnyel jár. Nem csak a rekkenő hőség elől menekülhetünk a légkondis helyiségbe, hanem védelmet jelent az időjárás minden viszontagsága ellen is. Gondoljunk csak bele, hogy tulajdonképpen minden évszaknak megvan a maga hátulütője. Ősszel és tavasszal az idő kiszámíthatatlan napról napra, és persze nem néhány órával a fotózás előtt döntünk a munka időpontjáról, hanem már néha hetekkel előre tudjuk a dátumokat. Ilyenkor jöhet a jégeső és a verőfényes napsütés, záporokra és zivatarokra is számíthatunk. Télen pedig nem is kérdéses, mennyi nehézséggel járhat egy kültéri fotósorozat elkészítése. Először is, figyelembe kell vennünk az esetleges hó okozta fényviszonyokat, amivel nagyon nehéz dolgozni, ezután pedig számolnunk kell az olvadással, a hóeséssel, az ónos esővel. Ilyenkor kevés a természetes fény és korán sötétedik, a helyszínekre pedig igazán nehéz eljutni, hogyha a városon kívül esnek. Persze nem azt mondom, hogy az ember soha ne dacoljon az idő viszontagságaival és álljon a sarkára, hogy tökéletes képeket tudjon készíteni. Éppen ellenkezőleg! Aki menni akar, annak minden évszakban csodálatos lehetőségei akadnak lenyűgöző képek készítésére. Azonban folyamatosan ott dolgozni igencsak negatív hatással lehet a lelkesedésünkre. Míg néhány alkalom kaland és kihívás, mondhatni jó móka, addig a mindennapjainkat így élni bosszantó, fárasztó és nehéz, ami előbb vagy utóbb kiégéshez vezet. Ezt pedig senki sem szeretné. Így tehát ha nem is mindig, de érdemes talonban tartani a fotóstúdió bérlés gondolatát a mindennapi munkáinkhoz.

A fotóstúdió bérlés és a szakmai felszerelés

Még kicsit visszakanyarodhatunk az előnyökhöz. Eddig tulajdonképpen csak a fotóstúdió bérlésről, mint az évszakos időjárás elől való menekvésről szóltam, azonban ez koránt sem ilyen egyszerű. Hogyha szakmai oldalról nézzük a dolgot, akkor is nagyon jó lehetőség ez. Rendelkezik mindenféle felszereléssel, ami a legtöbb fotós számára jól jön, hiszen a saját felszerelések igencsak költségesek. Ahhoz, hogy az ember saját stúdiófelszerelést tudjon vásárolni, már ismertebb névnek kell lennie a szakmában, ahhoz azonban munkára van szüksége. Ördögi kör lenne ez, hogyha nem lenne lehetőség a fotóstúdió bérlésre, ami így megnehezítik a kezdők, haladók és persze a profik életét is.

A szakmaiság nem csak a világítástechnikában nyilvánul meg, hanem egy stúdió körülményeire is. Alapvetően minden az elhelyezkedéssel kezdődik, mert ha jó is a hely, de nehéz oda eljutni, bukik az egész. Hogyha már a jó elhelyezkedésről van szó, meg kell említenem a G3 stúdiót, ami a fővárosi fotósok számára talán a legjobb választás lehet, mivel könnyen megközelíthető helyen helyezkedik el, és még tömegközlekedéssel sem kifejezetten problémás az odajutás. Emellett rendelkezik mindennel, amivel egy jó fotóstúdiónak kell, külön műtermekkel, greenbox technikával, még karácsonyi tematikájú stúdió is található náluk, szóval a választék nem egyetlen helyiségre koncentrálódik.

fotóstúdió bérlés1_1

Visszatérve a szakmai előnyökhöz: a nyitva tartás fontos szerepet tölt be a fotósok életében, mert sok modell nagyon elfoglalt, és last minute munkákat is végre kell hajtani. Ahhoz azonban, hogy az ilyen munkákhoz is igazodni tudjunk, a fotóstúdió bérlésnek rugalmasnak kell lenni. Ezért jók azok a stúdiók, amelyek egész nap nyitva vannak, még akár ünnepnapokon is.

Kinek ajánlott a fotóstúdió bérlés?

A fotóstúdió bérlést gyakorlatilag bárki igénybe veheti a profi fotóstól kezdve a még kezdőig. Ha családi fotósorozatot szeretnénk, ahhoz is foglalhatunk időpontot, ekkor annyi a különbség, hogy a belsős fotós munkáját vesszük igénybe, és nem mi magunk készítjük a képeket. Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az influencerek is. Ahogy növekszik az online média, úgy egyre nagyobb teret kap az ilyen jellegű ismertség is. Azonban ez azt is jelenti, hogy egyre jobban hajlanak az igényesség felé is a tartalomgyártók, mert a verseny nagy, így már egy régi kamera és az ember hálószobája nem lesz megfelelő háttér a videózáshoz, hacsak maga a tartalom nem elég érdekes hozzá. Aki nem akarja a véletlenre bízni a dolgot azonban, az inkább éljen a fotóstúdió bérlés lehetőségével, ahol nem csak videókat, de élőket is bátran lehet tartani, senki nem fogja megzavarni az embert munka közben.