A háziállat portál a gazdik kedvence

A háziállat portál, avagy a gazdik online közössége

Az újdonsült gazdik a legtöbb esetben rendkívül bizonytalanok. Természetesen ez teljesen érthető, hiszen egy olyasfajta felelősség zúdul hirtelen a nyakukba, amiről addig nem is tudták, hogy létezik. Hirtelen már nem csupán önmagukért, de egy másik élőlény életéért és egészségéért is felelőssé válnak. Gyakran előfordul, hogy az első pár hétben mindentől megijedünk, ha nem úgy lélegzik, ahogy megszoktuk, nem azt eszi, amit szokott, ha alszik, folyvást ellenőrizzük rendes ezen a légzése. Ez a reakció nyilván abszolút természetes, de a megnyugvás érdekében ilyenkor a háziállat portál nagy segítségünkre lehet. Hiszen a felesleges pánikolás helyett, bármi adódik, csak felnézünk az adott weboldalra és azonnal cikkek százait találjuk a kutya-macska tartásról. Továbbá a háziállat portál nem csupán egy információt közlő weboldal, hanem egyfajta online közösség is, ahol gazdik oszthatják meg a tapasztalataikat egymással, illetve lehetőség nyílik arra is, hogy felvegyék egymással a kapcsolatot és megkereshessék a hozzájuk legközelebb élő játszópajtásokat. Továbbá ha felmerül egy adott probléma akár szakértőktől is kérhetünk segítséget, akik minden esetben készségesen válaszolnak. A háziállat portál tulajdonképpen egy nagycsalád, ahol mindenki segít a másiknak és útmutatást nyújt ahhoz, hogy végül a lehető legjobb gazdivá válhassunk!

A háziállat portál, avagy a Pet4you közösség

Mint már a fentiekben is említettem a Pet4you közösség, olyan akár egy hatalmas online család, ahol mindenki támogatja és segíti a másikat, legyen szó arról, hogy milyen kutyatápot érdemes venni, vagy, hogy melyik háziorvost ajánlják a legjobban. Tulajdonképpen bárkiben bármiféle kérdés felmerül egészen biztosan, hogy arra válaszra talál a háziállat portál online keretein belül. Egyébiránt lehetőség van arra is, hogy fotókat és videókat osszanak meg a kis kedvencükről.  Nekem személy szerint leginkább a ,,zállatorvos” blogjuk tetszik a legjobban. Ami amellett, hogy véleményem szerint rendkívül humoros és szórakoztató nagyon hasznos is, mivel az általánosan előforduló betegségek mellett az éppen aktuálisan terjedő vírusokról is folyamatos tájékoztatást nyújt, mindezt egy kicsit mesés, kicsit vicces, de azért jelentőségteljes formában, felettébb szórakoztató illusztrációk segítségével.

A háziállat portál szórakoztató oldala, avagy a kihívások

A weboldalon belül találhatunk egy olyan menüpontot, hogy kihívások. A menüpont alatt, mindig aktuális játékos kihívásokat és versenyeket találunk melyek a gazdik és kis kedvencük számára egyaránt izgalmasnak bizonyulhatnak.

Példának okáért a https://www.pet4you.hu/ oldalán éppen zajló kihívás egy fotóverseny, ahol minél kreatívabb kompozíciót várnak a szervezők a gazdiktól. A szabály mindössze annyi, hogy a versenyző a határidőt betartva küldje be a fotót, amin egyszerre mindössze egy háziállata szerepel. Ezek után pedig már csak az eredmény hirdetésre kell várni, ahol kiderül, hogy melyik lesz az a szerencsés házi állat, aki megnyeri az akár 2 hónapra elegendő egészségcsomagot, amely tartalmaz vitaminpasztát, multivitamin tablettát, illetve élesztőtablettát fokhagyma kivonattal. A nyeremény igencsak értékes, úgyhogy érdemes figyelemmel követni a házi állatportál weboldalát az újabb kihívások felfedezésének érdekében.

A háziállat portál hasznossága

Én személy szerint minden háziállat tartónak csak ajánlani tudom a háziállat portál használatát. Mivel egyrészt jelentős segítséget tud szinte minden témában nyújtani újdonsült és tapasztalt gazdiknak egyaránt. Továbbá rendkívül hasznosnak találom azt, hogy specifikusan külön menüpontban találhatóak a macska és a kutya tartók számára fontos cikkek. Továbbá nekem nagyon nagy segítséget jelentett az, hogy a szolgáltatók fül alatt rengeteg állatkórház, helyi kis rendelő, maszek állatorvos elérhetőségét illetve rendelési idejét is feltüntetik. Ráadásul ezek kipróbált, a közösségen belül folytonosan igénybe vett szolgáltatások, amik egyfajta garancia arra, hogy ott minőségi praxissal találkozhatunk. Ez számomra egyébként rendkívül jelentős szempont, ugyanis én sem megyek el akármilyen orvoshoz és amennyiben lehetőségem adódik szinte mindig a magán rendelést választom. Úgy gondolom, házi kedvencünk is megérdemli a lehető legjobb állatorvost, így nagyon hasznos, hogy a háziállat portálon keresztül, akár más kutya-macska tartók véleményét is kikérhetem az adott szolgáltatás minőségéről.

Konklúzióképpen, minden kutyás illetve macskás gazdinak csak ajánlani tudom a háziállat portált, amely nem csak nekem, de gazdik százainak nagyon nagy segítséget nyújtott! Ez kezdők állattartóként nagyon nagy segítség, de már gyakorlott gazdiként is belefuthatunk olyan kirívó esetekbe, ahol jó, ha van egy közösség, ahova fordulhatunk. Ez esetenként más gazdikat jelent, hiszen könnyen lehet, hogy van ott valaki, akinek pont ugyanez a problémája és már megoldást talált rá, vagy legalább van valaki, akivel megbeszélhetjük. De akár állatorvosokkal, tenyésztőkkel is beszélhetünk, ha olyan szakmaibb tanácsra van szükségünk. Közben pedig a tartalom még szórakoztató is!