A haszon gépjármű bérlet alkalmazásáról és működéséről

A haszon gépjármű bérlet működéséről általánosságban

Alapvetően a legtöbben abszolút nem tudják, hogy valójában mi is az a haszon gépjármű bérlet, így célom bemutatni azt, hogy tulajdonképpen mit is takar az adott szolgáltatás. A haszongépjármű bérlet tulajdonképpen a már oly sokat emlegetett autóbérlés/ autókölcsönzés esetére kialakított eshetőség, mely kifejezetten arra az esetre összpontosul, amikor a hosszú távú kocsi kölcsönzés esetében alkalmazott szolgáltatást vesszük igénybe. Ez az alternatíva kiváltképpen ajánlott cégeknek, illetve olyan magánszemélyeknek, esetleg vállalkozóknak, akik hosszabb távon szeretnének igénybe venni egy adott járművet és ezt hosszútávon folyamatos jelleggel kölcsönöznék, erre a lehetőségre találták ki a haszongépjármű bérlet lehetőségét, mely alapvetően egy abszolút zseniális alternatíva. A hosszabb táv alatt itt alapvetően több hónapos, akár bizonyos esetekben egy-két éves ídőintervallumra is gondolok és nem rövid egy- két hónapos esetekre, ugyanis amennyiben ez az eshetőség áll fent akkor nem igazán éri meg a haszongépjármű bérlet opcióját választani. Úgy gondolom, hogy abszolút ajánlatos olyan szituációban is ezt az opciót alkalmazni, amikor esetleg az a helyzet állna fent, hogy vállalkozóként vagy cégvezetőként alkalmazottaknak biztosítunk autót, mivel a munkakör igényli azt, hogy az alkalmazottaink lehetőségük szerint autóval közlekedjenek a munkába. Ebben ez esetben nem célszerű saját autó használata vagy esetleges a rövid távú kölcsönzés lehetősége, hiszen anyagilag mindenképpen sokkal jobban jövünk ki egy haszongépjármű bérlet megvásárlásával. Úgy gondolom még egy esetet érdemes megemlíteni, ahol szintén nagyon nagy segítséget tud nyújtani a haszon gépjármű bérlet igénylése, ez az eset arra vonatkozólag merülhet fel, ha rövid illetve hosszabbtávon külföldön tartózkodunk. Ebben az igen speciális esetben, hatalmas segítség egy adott autó használata, hiszen jelentősen megkönnyíti az ottani közlekedésünket egy folyamatosan a rendelkezésünkre álló autó, mintha minden egyes alkalommal folyamatosan bérelnünk kellene egyet. Úgy gondolom, hatalmas segítséget tud nyújtani ez az alternatíva ilyen jellegű esetekben.

A haszongépjármű bérlet igénylésének az előnyei

Úgy gondolom, hogy alapvetően, bár valószínűleg sokan nem hiszik ezt el, de a hosszútávu autó bérlés, illetve haszongépjármű bérlet igénylése, számos szempontból előnyösebb választás, mint a lízingelt autó igénybe vétele, illetve főleg sokkal jobb opció, mint egy céges autó saját pénztárcából való finanszírozása. Fontos tudni, hogy a gépjármű kölcsönzés esetében a felmerülő költségeket, az kölcsönző cég állja, tehát abszolút sokkalta jobban lehet kijönni anyagilag, mint egyéb megoldással. A bérleti díjba beletartozik az üzemeltetéssel kapcsolatban felmerült anyagi költségeket, tehát a Szintén előny, hogy ezáltal sokkalta egyszerűbbé válik az üzemeltetési költségek nyomon követése és értékelése is. A fizetendő bérleti és kezelési díj pedig cég esetében abszolút kiadási költségként elszámolható. Továbbá a cég nem fizeti így a cégautó adót sem, ami megint csak jelentős anyagi könnyebbség éves szinten nézve. Ezt a költséget a bérleti díj tartalmazza, ugyanúgy, ahogyan a benzin költségét is a bérleti vagy szebb szóval élve a kölcsönzési díj tartalmazza.

Haszongépjármű biztosítás mellett szól

Egyébiránt ha netalán céges használatra vettük igénybe a járművet és az új alkalmazottnak van szüksége autóra, nem kell hatalmas költségekbe vernünk magunkat egy újabb jármű vásárlása okán, hanem szintén a már kapcsolatban levő haszongépjármű bérbe adó cég által tudunk újabb haszongépjármű bérletet igényelni. Továbbá amennyiben az autónak esetlegesen komolyabb baja adódna, ami nem a mi nagyon komoly hibánkból ered azt a biztosítás kapcsán azonnal kicserélik, és új autót adnak, minden probléma nélkül. Továbbá megint csak egy hatalmas előny, hogy az áfát vissza lehet igényelni, így ezzel sem lesz gondunk. Tehát mindent összevetve valljuk be, ezek zseniálisan jó megoldásnak bizonyulnak, és úgy gondolom anyagilag is abszolút megéri ezt az alternatívát választani.

Én személy szerint abszolút tudom ajánlani a haszongépjármű bérlet alternatíváját, ugyanis ez abszolút kiváló lehetőség arra, ha példának okáért csak bizonyos idő intervallumra lenne szükségünk egy autóra, illetve arra az eshetőségre nézve is kiváló, hogy ha cégként igényeljük meg az adott szolgáltatást. Véleményem szerint abszolút megéri a haszongépjármű bérlet igénylése és őszintén remélem, hogy valakinek sikerült felnyitnom arra a szemét, hogy mennyire jó opció ez az alternatíva. Akit bővebben érdekelne ez a téma, az látogasson el egy olyan jellegű weboldalra, mely ezzel a témakörrel foglalkozik.